Om våra köttlådor

Hur våra köttlådor blir till

När våra djur är cirka två år gamla kommer en transportbil och kör dem till ett slakteri i Huddunge, cirka fem mil från vår gård. Där slaktas de och hängmöras i 7-10 dagar innan styckare skär ner köttet i bitar och mal det kött som inte blir detaljer till färs. Delarna och färden vacuumpackas och märks upp med detaljens namn (till exempel biff, rulle, ytterlår etc), vikt och datum.


Styckare är ett hantverksyrke och individuella skillnader finns. De jobbar också på ackord. Det är därför svårt för oss att vara specifika i våra önskningar vad gäller styckning och det kan skilja mellan olika styckare hur biten blir skuren.


Hur stora detaljerna blir beror så klart också på hur stort djuret är. 


Vi har sålt köttlådor i flera år och det svåraste för oss har visat sig vara just styckningen. De skillnader som uppstår med olika djur och olika styckare och de olika önskningar våra kunder har, går inte alltid hand i hand. Ett två-personers-hushåll vill ha vissa storlekar på bitarna och ett fem-personers-hushåll ett annat.


Vår förhoppning är att köttet ska smaka lika bra oavsett styckning och att ni till största delen är nöjda med vad vi kan leverera.